Παλαμήδειος Άθλος 2015

Στις 29 Νοεμβρίου 2015 η πόλη του Ναυπλίου γιόρτασε την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους. Μέρος των εκδηλώσεων ήταν για πρώτη φορά ο «Παλαμήδειος Άθλος», ένας αγώνας ειδικών απαιτήσεων με συνολική απόσταση 5χλμ.

Το πρώτο μέρος (850μ με απότομη ανωφέρεια) περιλάμβανε την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλάμβανε την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου.

Tο φρούριο του Παλαμηδιού, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής.

H κατασκευή του φρουρίου πραγματοποιήθηκε από το 1711 έως το 1714. Από το Παλαμήδι με αρχηγό τον Στάικο Σταϊκόπουλο ξεκίνησε η απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, έπειτα από μακρόχρονη πολιορκία τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου του 1822.

Τον αγώνα τίμησαν πλήθος συμμετεχόντων και διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, το αθλητικό σωματείο ΓΕ Αργολίδας και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα www.nafpliocastlerun.gr

Κοινοποιήστε την διοργάνωση!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Φωτογραφίες Διοργάνωσης

Video Διοργάνωσης