Μαραθώνιος Ναυπλίου 2019

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά κάθε προσδοκία και με ιδιαίτερη αύξηση των εγγεγραμμένων στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο δρόμο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία ο 6ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου.

Πλήθος δρομέων έτρεξαν την Μαραθώνια και Ημιμαραθώνια διαδρομή αλλά ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στα 5 χλμ. Τα παιδιά της δημοτικής εκπαίδευσης καθώς και του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας και των Special Olympics Hellas έδωσαν δυναμικά το παρόν στα 2,5 χλμ.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου διεξήχθη με τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές και ταυτόχρονα αποτέλεσε πόλο ενεργοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής ταυτότητας και προσφοράς της Διοργάνωσης τοπικά και πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις και ενέργειες κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς:

Απόδοση οικονομικού κοινωνικού μερίσματος στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Απόδοση οικονομικού κοινωνικού μερίσματος στον Σύλλογο ΑμεΑ Αργολίδας.
Απόδοση οικονομικού κοινωνικού μερίσματος στην οργάνωση MDA Ελλάς μέσα από την προβολή της ταινίας «ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ» για την αγορά ειδικών αγωνιστικών αμαξιδίων για παιδιά με νευρομυϊκές παθήσεις.
Δωρεάν συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου ΟΛΩΝ των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας στα πλαίσια της συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο την αθλητική παιδεία και την δια βίου άσκηση.
Δωρεάν Καρδιολογικό Έλεγχο και για πρώτη φορά Ορθοπεδικό Έλεγχο για όσους Δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους μικρότερους αγώνες, για τους αθλούμενους των Σωματείων του Δήμου καθώς και για τους συμμετέχοντες.
Ο καρδιολογικός και Ορθοπεδικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και με την ευγενική προσφορά του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Διάθεση 3.000 μερίδων pasta στα γεύματα αγάπης με την συμβολή της Βιομηχανίας Ζυμαρικών «ΗΛΙΟΣ» .
Διάθεση αθλητικών παπουτσιών σε κοινωνικές δομές του δήμου μέσα από το Πρόγραμμα Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» με την συνεργασία της «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο».
Ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών κατά την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων
Την παραμονή του αγώνα οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο με την καθιέρωση πλέον της «Μαραθώνιας Νύχτας Εκπτώσεών».
Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου καινοτόμησε για ακόμα μία φορά, παρέχοντας την εφαρμογή live tracking της MYLAPS η οποία δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης έως και 20 δρομέων, της ενημέρωσης για τους προπορευόμενους δρομείς στον εν εξελίξει αγώνα, καθώς και τη δυνατότητα να μοιραστεί κανείς, live τον αγώνα του!

Η εφαρμογή προσφέρει επιπλέον και δυνατότητα εγγραφής στους αγώνες του Nafplio Marathon, τις βασικές συνδέσεις πληροφοριών σε αντιστοιχία με την ιστοσελίδα, ειδοποιήσεις από τα social media του αγώνα και μία γκάμα επιλογών για…selfies αγωνιστικές φωτογραφίες και όχι μόνο!

Ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου είναι η δεύτερη Διοργάνωση στην χώρα μας, μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που υλοποιεί και προσφέρει αυτή την υπηρεσία στους δρομείς.

Έπειτα από την συνεχή και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία 6 ετών, η Διοργάνωση με τις παράλληλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, μουσικές και ιατρικές δράσεις της, έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί πια την μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου, την τρίτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα αλλά και ετήσιο προορισμό για όλη την Ελλάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους!

Περισσότερες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.nafpliomarathon.gr.

Καλή συνάντηση στον 7ο Μαραθώνιο Ναυπλίου στις 8 Μαρτίου του 2020!

Κοινοποιήστε την διοργάνωση!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Φωτογραφίες Διοργάνωσης

Video Διοργάνωσης