Μαραθώνιος Ναυπλίου 2018

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 5.500 εγγεγραμμένους δρομείς και με ιδιαίτερη αύξηση των εγγεγραμμένων στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο δρόμο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία ο 5ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου.

Πλήθος δρομέων έτρεξαν την Μαραθώνια και Ημιμαραθώνια διαδρομή αλλά ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στα 5χλμ, όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! Τα παιδιά της δημοτικής εκπαίδευσης καθώς και του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας και των Special Olympics Hellas έδωσαν δυναμικά το παρών στα 2,5 χλμ. ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το 2018 με βάση τις δηλώσεις εγγραφής συμμετείχαν από το εξωτερικό δρομείς από 33 χώρες.

Έπειτα από την συνεχή και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία 5 ετών, η Διοργάνωση με τις παράλληλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, μουσικές και ιατρικές δράσεις της, έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί πια την μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου, την τρίτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα αλλά και ετήσιο προορισμό για όλη την Ελλάδα.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου πρωτοπορεί για μία ακόμα φορά:

Την Διοργάνωση λάμπρυνε με την συμμετοχή της η Στρατιωτική Σχολή Ευέλπιδων με πάνω από 100 Ευέλπιδες, εορτάζοντας παράλληλα με τον 5ο Μαραθώνιο Ναυπλίου και τα 190 χρόνια της λειτουργίας της από την ίδρυσή της.
Η Φλόγα του Μαραθωνίου που είχε παραληφθεί κατά την διάρκεια της τελετής αφής του Αυθεντικού Μαραθωνίου, μεταφέρθηκε από τους Ευέλπιδες με λαμπαδηδρομία και άναψε τιμητικά και συμβολικά τον Βωμό μπροστά στο πολεμικό μουσείο Ναυπλίου.
Για πρώτη φορά στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα εντάχθηκε και η Αρχαιολογική διαδρομή του Δήμου Ναυπλιέων: Τίρυνθα- Δενδρά- Μιδέα. Ο Δήμος Ναυπλιέων με αφορμή το πρόγραμμα ξεναγήσεων του Μαραθωνίου Ναυπλίου δημιούργησε μια νέα πολιτιστική διαδρομή σε τρία σημαντικότατα αλλά με μικρότερη επισκεψιμότητα μνημεία του Δήμου Ναυπλιέων προκειμένου να προβληθούν τουριστικά.
Την παραμονή του αγώνα οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο με την καθιέρωση πλέον της «Μαραθώνιας Νύχτας Εκπτώσεών».
Τέλος, για πρώτη φορά έγινε σημαντική παρέμβαση με δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αλλά και ουσιαστικής αξιοποίησης του μεγάλου όγκου απορριμμάτων που δημιουργούνται την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων, ενεργοποιώντας πρόγραμμα ανακύκλωσης!
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την θεσμική συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και με την οργανωτική υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΓΑΣ, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και της AIMS.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους!

Περισσότερες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.nafpliomarathon.gr.

Καλή συνάντηση στον 6ο Μαραθώνιο Ναυπλίου στις 3 Μαρτίου του 2019!

Κοινοποιήστε την διοργάνωση!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Φωτογραφίες Διοργάνωσης

Video Διοργάνωσης