Μαραθώνιος Κρήτης 2018

«Η λεβεντιά είναι μια πληγή που πάντα αίμα τρέχει, Θεέ μου και πώς την εβαστά εκείνος που την έχει.»

Την εικόνα του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης ανέδειξε πανελλαδικά η αυθόρμητη πρωτοβουλία του συμμετέχοντα δρομέα στο αγώνισμα του Μαραθωνίου, Μανώλη Παπαδάκη από την Ιεράπετρα ο οποίος έκοψε το νήμα του 3ου Μαραθωνίου της Κρήτης κρατώντας μια λύρα στο χέρι! Σκόρπισε συγκίνηση αφιερώνοντας την παραπάνω μαντινάδα στον ήρωα Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, που έχασε την ζωή του την Πέμπτη 12 Απριλίου καθώς και στην οικογένεια του.

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 2.500 τερματίσαντες δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Απριλίου, με μεγάλη επιτυχία ο 3ος Μαραθώνιος της Κρήτης. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον ΣΔΥ Χανίων, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων, τους Δήμους της Περιφερειακής ενότητας, την θεσμική συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΟΤ, της AIMS και του ΣΕΓΑΣ.

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης με την πιστοποίηση των διαδρομών του, έχει ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS).

Tο αγώνισμα των 10 χλμ. ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη την μνήμη του οποίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Ναύαρχος Αποστολάκης Ευάγγελος, όλοι οι τοπικοί διοικητές των Στρατιωτικών και Αστυνομικών δυνάμεων και η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με 23 Ευέλπιδες με επικεφαλής τον Διοικητή Υποστράτηγο Λαλούση Χαράλαμπο, οι οποίοι και αγωνίστηκαν στα 10 χλμ.

Έπειτα από την επιτυχημένη πορεία 3 ετών, η Διοργάνωση με τις παράλληλες τιμητικές    (Λαμπαδηδρομία), πολιτιστικές (κοπή του Κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών – Τελετή έναρξης – Μουσικό πρόγραμμα) δράσεις της, έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί πια την μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Κρήτης αλλά και ετήσιο αθλητικό και από το 2018 τουριστικό προορισμό με την συμμετοχή πάνω από 45 ξένων δρομέων μέσα σε αυτούς και ο νικητής του Μαραθωνίου δρόμου.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: www.crete-marathon.gr

Κοινοποιήστε την διοργάνωση!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Φωτογραφίες Διοργάνωσης

Video Διοργάνωσης