Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας 2017

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 ένα νέο σημείο συνάντησης δρομέων γεννήθηκε! Ο Δήμος Κέρκυρας σε συνεργασία με το ιστορικό σωματείο του Κερκυραϊκού Γ.Σ. και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS διοργάνωσε τον 1ο Ημιμαραθώνιο Κέρκυρας.

Στα πλαίσιά της, η Διοργάνωση περιλάμβανε αγώνα Ημιμαραθωνίου δρόμου, αγώνα 5 χλμ., αγώνα 3 χλμ. για όλους και τέλος αγώνα 1000μ. για μαθητές Δημοτικών σχολείων. Η εκκίνηση, ο τερματισμός αλλά και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης βρίσκονταν στο σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας, το Λιστόν. Η προσέλευση αθλητών και επισκεπτών ήταν μεγάλη τόσο από κατοίκους του νησιού όσο και από επισκέπτες των γύρω περιοχών!

Την παραμονή του αγώνα τα φώτα έπεσαν στην λαμπρή τελετή έναρξης η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Περιστύλιο των Ανακτόρων Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Εκεί, πλήθος κόσμου απόλαυσε το Σύνολο Κρουστών της Παλαιάς Φιλαρμονικής, τη Δημοτική Χορωδία «Δημόδοκος» με τον Ολυμπιακό Ύμνο, τη Φιλαρμονική Ένωση «Ο Καποδίστριας» και το Νεανικό Συγκρότημα “7-mile limit”. Το ίδιο βράδυ ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ανακήρυξε και επίσημα Πρεσβευτές της Κέρκυρας και του Ημιμαραθωνίου τους Κερκυραίους Σύγχρονους Ολυμπιονίκες: Σπύρο Γιαννιώτη και Μαρία Γεωργάτου.

Τα αξιοθέατα του νησιού, η Ιστορία του Κερκυραϊκού Γ.Σ., οι τεχνικές προδιαγραφές του αγώνα και οι παροχές των συμμετεχόντων συντέλεσαν ώστε ο Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για την εξόρμηση των συστηματικών δρομέων και όχι μόνο! Στόχος της Διοργάνωσης για τις επόμενες χρονιές είναι να προσελκύσει ακόμα περισσότερους δρομείς από τις γύρω περιοχές και την υπόλοιπη Ελλάδα και μελλοντικά να μετατραπεί σε έναν Διεθνή αγώνα!

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ημιμαραθώνιο Κέρκυρας μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.corfuhalfmarathon.gr.

Κοινοποιήστε την διοργάνωση!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Φωτογραφίες Διοργάνωσης

Video Διοργάνωσης