Μαραθώνιος Κρήτης 2019

Όλα τα ΧΑΝΙΑ ήταν μια Γειτονιά! – Όλη η ΚΡΗΤΗ ήταν στα ΧΑΝΙΑ!

Με το πλήθος των εγγεγραμμένων – συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 3.500 δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου, με εξαιρετική επιτυχία ο 4ος Μαραθώνιος της Κρήτης. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον ΣΔΥ Χανίων, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων, τους Δήμους της Περιφερειακής ενότητας, την θεσμική συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΟΤ, της AIMS και του ΣΕΓΑΣ.

Ο Μαραθώνιος Κρήτης ήταν αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη ενώ το αγώνισμα των 10 χλμ. ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Τιμητική ήταν η παρουσία αντιπροσωπειών από τις Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εμπειρία για τους συμμετέχοντες ήταν αξέχαστη αφού έτρεξαν με φόντο το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, σήμα κατατεθέν της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Η Διοργάνωση πλαισιώθηκε από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μέσα σε αυτές ήταν και η Τελετή της κοπής του Κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών η οποία αποτελεί ολυμπιακό σύμβολο, καθώς επίσης και την παραμονή του αγώνα η Λαμπαδηδρομία και η τελετή έναρξης με την φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, το ροκ συγκρότημα “Dragons” που έλαβε χώρα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης με την πιστοποίηση των διαδρομών του έχει ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS) και έχει την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου. Επίσης, έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί την μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Κρήτης αλλά και ετήσιο αθλητικό και τουριστικό προορισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: www.crete-marathon.gr

Κοινοποιήστε την διοργάνωση!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Φωτογραφίες Διοργάνωσης

Video Διοργάνωσης